sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Valkeala - Kansalliset (P 11km)

Miltä tuntuisi tulla lähtöpaikalle ja kuulla seuraavaa: " No niin ja nyt lähtöpaikalla veryttelee Hankasalmen Hangan hurja tasatyöntäjä, Worldloppet mies, joka tunnetaan erittäin kovana harjoittelijana, sillä Heikille 20 tunnin harjoitteluvko on kevyttä kauraa. Melkein ammatikseen hiihtävä Hyyryläinen oli Jämillä 1 Tammelassa 1, joten Hyyryläinen on kisan selkeä ennakkosuosikki. Kohta nähdään lähteekö Hyyryläinen matkaan ilman pitoja?"

Näin alkoi siis Valkealan kisa ilman turhia paineita sillä voitto oli jo "saatu".  Ensimmäisen kilometrin reaktiot olivat kuitenkin täyttä sokkia. Suksi ei toiminut ja keskeyttäminen tuntui väistämättömältä. Päässä soi kuitenkin tutut sanat ÄLÄ ANTAUVU, ÄLÄ ANTAUVU ja enhän mie antautunut. Kaikki peliin ja viimeinen kilometri täydellisessä sumussa. 3. sija maalissa toi mieleen monia tunteita aina taistelijasta luuseriin? Hävisin voiton, mutta taistelin kuin voittaja vaikken voinut voittaa. Voittaminen onkin kaikkien etuoikeus vaikka vain muutama saa siitä tunnustusta. Toisaalta liian moni antautuja saa palstatilaa joka ikinen päivä, joten hikoillaan siis voittajina satoi tai paistoi.

Tulokset

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Tammela - Kansalliset hiihdot (P 10 km)

Viikko alkoi sairastellen ja loppui kisaillen. SM-ladulle (P 15km) ei ollut lauantaina asiaa, mutta onneksi sunnuntain terveystilanne salli lähteä kisaamaan Tammelan tykkiladulle. Reitti ei ollut kovin vaativa, joten yhtä nousua lukuun ottamatta hiihtotyyli oli tuttuun tapaan tasatyöntöä. Kilpailun taso ei ollut kovin kova, mutta selkeä lähes minuutin voitto oli silti hyvä suoritus. Voiteluakaan ei mennyt ihan nappiin, sillä voitelurauta sanoi työsopimuksensa irti lauantai-iltana. Huomenna siis voiteluraudan hankintaan. Olisikohon ensi vko tämän talven ensimmäinen kunnollinen harjoitusvko ilman kovaa ratin kääntelyä. Pieni pakkanenhan on vain huono tekosyy laiskotella.

Tulokset 
   
Sitä voisi mennä vaikka kukkakauppaan.

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Tammikuun kuulumisia

Flunssa iski tällä kaudella jo toistamiseen, mutta onneksi tälläkin kertaa parinpvän tehokuuri lepoa ja lääkkeitä näyttää tehoavan. Olosuhteiden pakosta viimeinen kuukausi on ollut erittäin raskas ja se on varmasti lisännyt kuormitusta eli heikentänyt vastustuskykyä. Viime viikollakin treenikilometrejä tuli autolla n. 1000 ja hiihtämällä vain n. 100 km. Sairastumisen syitä on turha kuitenkin jossitella liikaa, koska se johtaa helposti turhiin pelkoihin ja liialliseen varovaisuuteen. Urheilijalle tärkeintä on sairastuvallakin säilyttää usko tekemiseen ja toivon kipinä menestymiseen. Viime viikonloppunakin meno oli ehdottamasti kauden parasta ja nythän se talvi oikeastaan vastaa alkaa! Tilastonikkarit voivat vertailla  kahtien Jämin tunnelihiihtojen tuloksia ja tehdä omia johtopäätöksiä kulkeeko Hessun tasuri vai  eikö kule?  

Tulokset 1       
Tulokset 2   


Otos lääkearsenaalista. 

maanantai 6. tammikuuta 2014

Anjala - Kansalliset hiihdot (10km)

Tarjolla oli vaihteeksi reipasta vesikeliä ( +4) ja jäähileellä koristeltua tykkilumirinkiä. Kaikesta huolimatta järjestäjät olivat tehneet taas kerran hyvää työtä ja näin 18 urhoa pääsi mittaamaan paremmuuttaan kesäisestä kelistä huolimatta. Oma hiihto oli alusta lähtien hyvin hallussa ja vauhti säilyi erinomaisesti alusta loppuun asti, joten uurastus palkittiin kolmennalla sijalla. Kärkikaksikko hiihti ilman pitoja kun taas itse luotin Imatran tapaan liisteriin. Tällä kertaa pidot söivät vauhtia loskaisella ladulla ja kahdeksantoistametrin korkeuserosta huolimatta kotona tehty suksivalinta oli luultavasti väärä. Joka tapauksessa taas kerran hyvä onnistuminen, joka innostaa harjoittelemaan surkeista olosuhteista huolimatta. 

Tulokset



Tuliaisina mm. hiekkaa, juomakuppi & voiteluharjoja.